Brownie batter z czarnej fasoli (bez cukru)
Niedawno peanut butter cookie dough z ciecierzycy, teraz masa brownie z czarnej fasoli. Oba desery są bez cukru, bardzo sycące i niesamowicie proste do przygotowania. Fasola jest właściwie niewyczuwalna, a główną rolę gra smak lubianego przez wszystkich ciasta brownie.
Brownie batter z czarnej fasoli
- 1/2 puszki czarnej fasoli (120g)
- 25g mąki owsianej
- 25g erytrolu w proszku
- szczypta stewii
- 10g kakao
- 30g pasty słonecznikowej
- 50ml mleka migdałowego
- 1/2 kostki czekolady 90%
1) Fasolę dokładnie przepłukać.
2) Zmiksować w blenderze z mąką owsianą, erytrolem, stewią, kakao, pastą słonecznikową i mlekiem migdałowym na niezupełnie gładką masę.
3) Podawać od razu lub po schłodzeniu, posypane startą czekoladą.
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 450 kcal