biało-zielone szaszłyki wegetariańskie

Zapowiadają na weekend piękną pogodę, warto więc to wykorzystać. Tym razem szaszłyki dwukolorowe wegetariańskie, które polecam wszystkim, również mięsożercom, bo są przepyszne!

Składniki:
  • cienka cukinia
  • pieczarki
  • cebula
  • zielona papryka
  • sól
  • czosnek granulowany
  • pieprz kolorowy
  • zioła prowansalskie
  • oliwa
Cukinię kroimy w plastry, a resztę wg uznania :) Nadziewamy składniki naprzemiennie na patyczki sparzone wrzątkiem. Skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami (ja lubię powyższe, ale tu można poeksperymentować z tym co kto lubi). Odstawiamy na co najmniej kwadrans (ale lepiej na dłużej). Grillujemy, powstrzymując się przed pożarciem na półsurowo (przepięknie pachną!). Zjadamy ze smakiem do ostatniego kawałeczka.

Zdjęcie - biało-zielone szaszłyki wegetariańskie  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy