Biała fasola pieczona w piwie

Biała fasola pieczona w piwie
Zdjęcie - Biała fasola pieczona w piwie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Idą chłodne, jesienne dni więc podpowiadam przepis, który znalazłam u Marty Dymek. Danie tak proste i tak zaskakujące pyszne. I mówi to osoba, która nie lubi fasoli. Naprawdę:)

Dzisiaj chciałam też zaprosić Was do sklepu Dywanomat, który oferuje artykuły wnętrzarskie. Znajdziecie tam nie tylko dywany, chociaż one są tak przepiękne, że nawet jeśli ich teraz nie potrzebujecie to natychmiast zapragniecie je kupić. Ale można tam również zakupić podkładki  na krzesła czy na biurko. Wszystko jest rzetelnie wykonane w pięknych wzorach. Bardzo polecam:)

Składniki Instrukcje

Fasolę namoczyć na noc, rano odcedzić, zalać ponownie wodą i ugotować do miękkości. Odcedzoną fasolę przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną cebulę, olej i sól.

Wszystkie składniki zalewy umieścić w naczyniu, wymieszać i przelać do fasoli. Przemieszać dokładnie, przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 40 min. Po tym czasie odkryć naczynie i piec jeszcze ok. 20 min. aż zalewa odparuje a cebula się skarmelizuje. Podawać danie z pieczywem i  ogórkiem kiszonym.

Smacznego:)

Zdjęcie - Biała fasola pieczona w piwie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów