Bezglutenowe tartaletki z czekoladą i malinami
![Bezglutenowe tartaletki z czekoladą i malinami](/obrazek/duze/bezglutenowe-tartaletki-z-czekolada-i-malinami-278041.jpeg)
![Zdjęcie: BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI Zdjęcie - BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/278043.jpeg)
Składniki:
200g mielonych migdałów
4 łyżki miodu
200g czekolady
100ml mleka migdałowego
maliny (ja zużyłam 120g)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (ewentualnie)
Wykonanie:
Migdały wymieszać z miodem, do uzyskania lepkiej masy. Dwie duże lub cztery mniejsze formy na tartaletki wysmarować masłem i obsypać mąką bezglutenową. Następnie wylepić je ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na około 10 minut. W tym czasie roztopić w kąpieli widnej czekoladę z mlekiem migdałowym. Dodać ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszać. Lekko ostudzić i napełnić masą także wystudzone tartaletki. Wierzch udekorować malinami.
![Zdjęcie: BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI Zdjęcie - BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/278042.jpeg)
![Zdjęcie: BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI Zdjęcie - BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/278041.jpeg)
Źródło przepisu - program "Szczypta smaku" (TVN Style) z moimi zmianami.