Bezglutenowe naleśniki z karmelizowanymi gruszkami

Bezglutenowe naleśniki z karmelizowanymi gruszkami

Zdjęcie - Bezglutenowe naleśniki z karmelizowanymi gruszkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Propozycja na leniwe, niedzielne śniadanie nie tylko dla bezglutenowców - naleśniki z karmelizowanymi gruszkami, miodem i dodatkiem cynamonu. Idealne na chłodne, jesienne poranki...
Polecam Wam gorąco. Miłej niedzieli :)

SKŁADNIKI:
naleśniki (5 sztuk):
100 g mieszanki bezglutenowej lub maki pszennej
2 jajka
300 ml mleka sojowego
1 łyżka oleju
szczypta soli

gruszka
miód
cynamon

Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie, niezbyt duże naleśniki. Naleśniki przykryj talerzem lub folia aluminiową by nie ostygły.
Gruszkę obierz i pokrój na ósemki. Na patelni rozpuść miód i dodaj gruszki. Przesmaż razem kilka minut, dodaj cynamon. Gdy gruszki zmiękną zdejmij je z patelni i podaj razem z naleśnikami.
Możesz posypać brązowym cukrem i posypać cynamonem.

Smacznego :)



Zdjęcie - Bezglutenowe naleśniki z karmelizowanymi gruszkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów