Babeczki owsiane z jabłkami – najlepsze
Delikatne, wilgotne, mięciutkie i bardzo aromatyczne, właśnie takie są babeczki z mąki owsianej i pszennej z dodatkiem jabłek i cynamonu. Robiłam je, intuicyjnie dodając poszczególne składniki, korzystając z podstawowego przepisu na muffiny. Babeczki długo zachowują świeżość. Bardzo polecam na długie, jesienne popołudnia, zasmakują jak nie jedna szarlotka
Składniki / 12 sztuk
- 150 g. mąki pszennej
- 150 g, maki owsianej
- 3/4 szkl. mleka
- 1/2 szkl. cukru brązowego
- 1/3 szkl. oleju ( u mnie z pestek winogron )
- 2 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/3 łyżeczki kardamonu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 mniejsze jabłka