Awokado z tuńczykiem - sałatka.

Awokado z tuńczykiem - sałatka.


Avocado with tuna fish - a salad.
Zdjęcie - Awokado z tuńczykiem - sałatka. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Awokado z tuńczykiem - sałatka. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

1 awokado

0,5 puszki tuńczyk w oleju

1 jajko

1 łyżka posiekany szczypioru

3 liście sałaty lodowej

0,5 cytryna

8 zielonych oliwek

1 łyżka majonezu

sól

pieprz

Wykonanie:

Awokado, przekroić na połowę, miąższ wyjąć łyżeczką, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka osączyć z oleju, wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem, dodać do awokado.
Jajko ugotować i posiekać, liście sałaty lodowej, pokroić w drobną kostkę, oliwki przekroić na połowę i również dodać do przygotowanej sałatki. Na koniec dodać 1 łyżkę majonezu, doprawić solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać, nałożyć do wydrążonych " miseczek" z awokado.

Kategorie przepisów