Aromatyczny pstrąg z jabłkami i imbirem

Zdjęcie - Aromatyczny pstrąg z jabłkami i imbirem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

W ostatnim czasie coraz bardziej lubię pstrągi. Bez problemu można dostać świeże w każdym większym sklepie, są smaczne i szybko je można przygotować. Dzisiaj polecam Wam szybkie danie z ich udziałem – niesamowicie aromatyczne i lekkie danie…Koniecznie spróbujcie…przepyszne…

SKŁADNIKI:
2 duże wypatroszone pstrągi
1/2 cytryny
1 duże twarde jabłko:
2 łyżki stopionego masłasól morskaZALEWA: 1/4 szklanki białego wina
1/4 soku jabłkowego
sok z pół cytryny
1,5 łyżki miodu
kawałek świeżego imbiru
1/4 łyżeczki cynamonu
Pstrągi umyć, osuszyć i natrzeć wewnątrz i zewnątrz solą, skropić lekko sokiem z cytryny.
Jabłko i imbir obrać. Jabłko pokroić w ósemki, imbir w plasterki.
Do wewnątrz ryby włożyć kilka plasterków jabłka i imbiru.
Wino połączyć z sokiem z cytryny, miodem, cynamonem i łyżeczką startego, świeżego imbiru. Zalewę wylać na rybę. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Formę żaroodporną wysmarować masłem. Ryby umieścić w naczyniu i polać stopionym masłem. Do kubka wlać wino i wymieszać z miodem, imbirem, cynamonem i sokiem jabłkowym. Rybę wstawić do piekarnika na 8 minut i po tym czasie przewrócić ją na drugą stronę i polać przygotowaną zalewą. Piec razem 15 minut. pf button both Aromatyczny pstrąg z jabłkami i imbirem

Przepisy z tych kategorii

Skrei - zimowy dorsz z Norwegii

Skrei - zimowy dorsz z Norwegi…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami
1

Śledzie z suszonymi pomidorami…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

Zapiekanka makaronowa z tuńczy…

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Kotleciki z kaszy jaglanej z wędzonym łososiem, suszonym pomidorem i natką pietruszki
2

Kotleciki z kaszy jaglanej z w…

Beti Beti
kruche babeczki

Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem
2

Gravlax - łosoś peklowany w so…

food² food²
Food Square

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym
1

Tagliatelle z łososiem i szpin…

KuchniaWeDwoje KuchniaWeDwoje
Kuchnia We Dwoje

Przepisy z tych kategorii

Łosoś jurajski w sosie cytrynowym. Sezonowo od A do M

Łosoś jurajski w sosie cytryno…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami

Dorsz w sosie pomidorowym z ol…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Wytrawne galaretki
1

Wytrawne galaretki "Krwawa Mar…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pieczony pstrąg cytrynowo - tymiankowy

Pieczony pstrąg cytrynowo - ty…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Dorsz w porach z pieczarkami - dieta szybka przemiana - faza II
3

Dorsz w porach z pieczarkami -…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pasta z białego sera i szprotek
1

Pasta z białego sera i szprote…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy