Aromatyczne skrzydełka z grilla

Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Aromatyczne skrzydełka z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1,2 kg skrzydełek z kurczaka
  • ¾ słoiczka (135 ml) marynaty grillowej Kujawski – słodka papryka
Sos pomidorowy:
  • 4 duże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju Kujawski 3 ziarna
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć cienkie końcówki. Przygotowane skrzydełka przełożyć do miski, dokładnie wymieszać z marynatą grillową. Odstawić na 20 minut.


Tackę do grillowania ułożyć na ruszcie, a na niej rozłożyć skrzydełka. Grillować przez ok. 30 minut, obracając od czasu do czasu.


Na drugiej tacce ułożyć przekrojone na połówki pomidory i nieobrany czosnek, skropić olejem. Piec ok. 20 minut. Pomidory i czosnek obrać, zmiksować razem z pozostałym olejem. Doprawić do smaku. Grillowane skrzydełka podawać z sosem.



Przepis przygotowała autorka bloga pelnytalerz.com

Kategorie przepisów

Podobne przepisy