Amarantusanka z gruszką, granolą i syropem klonowym
Uwielbiam amarantusankę przede wszystkim za wygodę jej przygotowania. Nie potrzeba jej gotować (oczywiście oprócz podgrzania mleka) czy jakoś szczególnie przyprawiać, a zawsze jest ekspresowym i pożywnym śniadaniem.O amarantusie więcej wspominałam już tutaj.
Amarantusanka z gruszką, granolą i syropem klonowym
- 3/4 szklanki amarantusa ekspandowanego (użyłam produktu tej firmy)
- 1/2 szklanki mleka roślinnego (użyłam migdałowego)
- mała gruszka
- syrop klonowy
- garść granoli domowej roboty (granolę przygotowuję według tego przepisu)
- szczypta cynamonu
Do rondelka wlewam mleko i podgrzewam.Gruszkę myję,wydrążam gniazda nasienne i kroję w plastry.Do miseczki przelewam podgrzane wcześniej mleko, dodaję ziarna amarantusa, cynamon, gruszkę i garść granoli.Na samym końcu polewam amarantusankę syropem klonowym.Smacznego!:)
Ps: Potrzebny przepis na granolę?Kliknij w zdjęcie :)
Śledź mój profil na Facebooku i Instagramie!
______________________________♥____________________________