Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Orkiszowy chleb dekoracyjny. Listopadowa piekarnia

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

0

Chleb orkiszowy, na zakwasie i drożdżach

imie nazwisko MarcinH
Grahamka

0

Orkiszowy chleb ozdobny. Korona Lyonu. Listopadowa Piekarnia

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Orkiszowy chleb dekoracyjny

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Pszenno-żytnie podpłomyki ze słonecznikiem

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Bułeczki pszenno - owsiane Pawła Małeckiego

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

1

Chleb gryczano-orkiszowy

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Chleb orkiszowo kasztanowy na zakwasie. Piekarnia w sierpniu

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Bułki gryczano-słonecznikowe

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Bułki do hamburgerów

imie nazwisko Doprawione Fantazją
Doprawione Fantazją

0

Chleb jak z Altamury - czerwcowa piekarnia

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

0

Kajzerki orkiszowe

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit