Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Piwny chleb żytni na zakwasie ze słonecznikiem i migdałami

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Bułeczki orkiszowe pieczone metodą solno - drożdżową. Lutowa piekarnia

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

0

Bułki drożdżowe, pieczone metodą solno - drożdżową

imie nazwisko MarcinH
Grahamka

0

Bułki pszenne pieczone metodą solno- drożdżową. Lutowa Piekarnia

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Bułki do burgerów

imie nazwisko Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Chleb z gara (pszenno-żytni na zakwasie)

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Wytrawne bułeczki z piwem

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

0

Orkiszowy chleb dekoracyjny. Listopadowa piekarnia

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

0

Chleb orkiszowy, na zakwasie i drożdżach

imie nazwisko MarcinH
Grahamka

0

Orkiszowy chleb ozdobny. Korona Lyonu. Listopadowa Piekarnia

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Orkiszowy chleb dekoracyjny

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Pszenno-żytnie podpłomyki ze słonecznikiem

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb