Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

4 składnikowe bułeczki bez zagniatania

imie nazwisko śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

0

Jogurtowe bułeczki 4 ziarna

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Szybkie bułki pszenne

imie nazwisko Patrycja
Simply Food

0

Chleb pszenno-żytni na zakwasie z chłodnikiem

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Chleb śródziemnomorski owsiano-żytni

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Chleb pszenny z płatkami owsianymi

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

2

Chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie z nasionami chia

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Orkiszowe bułki pełnoziarniste do burgerów

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Chleb żytni pytlowy

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Chałka na zaczynie poolish

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Chleb na zakwasie Rodolpha Coustona. Marcowa Piekarnia

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami