Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Prosta bagietka z 5 składników

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Bagietki bez zagniatania

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Chleb z garnka (na podmłodzie)

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Orkiszowy chleb z garnka

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Szybki chleb na drożdżach instant

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Bułki pszenne z ziarnami

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Chleb domowy z sezamem – nasz ulubiony

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Chleb owsiankowy na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Bagietki

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

2

Chlebki pita na zaczynie poolish

imie nazwisko food²
Food Square

2

Bułeczki z sezamem

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu