Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Chleb owsiankowy na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Bagietki

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

2

Chlebki pita na zaczynie poolish

imie nazwisko food²
Food Square

2

Bułeczki z sezamem

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Precle

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

3

Chleb jogurtowy na drożdżach – farmerski

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Uniwersalny chleb pszenny

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Nocne kajzerki

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

0

Chleb z garnka

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

0

Prosty chleb na drożdżach

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Podpłomyki

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny