Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Bagietki z zimną fermentacją

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Bułeczki z sezamem al’a bajgle

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

1

Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem na zakwasie

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Chleb z płaskurki na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Chleb pszenny z płatkami owsianymi mieszany łyżką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Bürli – tradycyjne szwajcarskie bułki z wodą drożdżową z winogron

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Chleb wieloziarnisty mieszany łyżką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Chleb z garnka

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

2

Chleb na zaczynie z biga

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Pełnoziarnista bagietka z pomidorami i bazylią

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Chleb z ziarnami na jednodniowym zakwasie

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

1

Chleb pszenno-żytni na zakwasie z nasionami konopi siewnej

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni