Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Bułeczki pszenno - owsiane Pawła Małeckiego

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

1

Chleb gryczano-orkiszowy

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

0

Chleb orkiszowo kasztanowy na zakwasie. Piekarnia w sierpniu

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Bułki gryczano-słonecznikowe

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Bułki do hamburgerów

imie nazwisko Doprawione Fantazją
Doprawione Fantazją

0

Chleb jak z Altamury - czerwcowa piekarnia

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

0

Kajzerki orkiszowe

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

0

Chleb żytni na zakwasie

imie nazwisko Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

1

Chleb pszenno-orkiszowy, z ostropestem i nutą kolendry

imie nazwisko MarcinH
Grahamka

0

Pełnoziarnisty chleb do żurku

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Domowy chleb ze świeżo zmielonym siemieniem lnianym

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Chleb z nasionami konopi

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia