Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Chleb wiejski całonocny na zakwasie. Wielkanocna Piekarnia!

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Chleb wiejski całonocny jasny

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Chleb pszenny na podmłodzie

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Chleb pytlowo – orkiszowy na zakwasie. Marcowe wypiekanie!

imie nazwisko Amber
Kuchennymi drzwiami

0

Chleb pytlowy z dodatkiem mąki pszennej z cebulką

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Chleb z ziarnami

imie nazwisko mojacalabria
www.mojacalabria.com

0

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Bułki z przedziałkiem

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Chleb pszenno-żytni z ziarnami na zakwasie

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Łatwy chleb z ziarnami

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Chleb owsiany z ziarnami, na zakwasie

imie nazwisko alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

1

Chleb pszenny z czarnuszką

imie nazwisko Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia