Porady kulinarne

Bułki - czym zrobić przedziałek?

Piękny przedziałek można zrobić szerszą stroną skrobki, a jak się jej nie ma, to tępą stroną grubego noża. Doskonale sprawdza się zwykły patyczek do szaszłyków. Przedziałek robimy tuż przed włożeniem bułek do już nagrzanego piekarnika. Warto bułki oprószyć mąką, wtedy niezależnie od tego, którego akcesorium użyjemy do zrobienia przedziałków, nie przykleja się ono do ciasta. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Chleb wieloziarnisty mieszany łyżką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Chleb z garnka

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

2

Chleb na zaczynie z biga

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Pełnoziarnista bagietka z pomidorami i bazylią

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Chleb z ziarnami na jednodniowym zakwasie

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

1

Chleb pszenno-żytni na zakwasie z nasionami konopi siewnej

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni

1

Chleb z płaskurki

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Bułki fitness na zakwasie

imie nazwisko AZgotuj!
AZgotuj

0

Chleb z ziarnami

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

0

Bułki orkiszowe

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Chlebek z malinami

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

2

Chleb z garnka na poolish

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne