Zupa pietruszkowo-gruszkowa z Camembertem
![Zupa pietruszkowo-gruszkowa z Camembertem](/obrazek/duze/zupa-pietruszkowo-gruszkowa-z-camembertem-437486.jpeg)
przepis:
2 pietruszki
1 gruszka
ok. 100 g sera Camembert
sól, pieprz
olej z pestek dyni
0, 5 l wody
Pietruszkę obrać i pokroić w plasterki.
Z gruszki usunąć gniazdo nasienne i także pokroić.
Pietruszkę i gruszkę zalać wodą, gotować aż będą miękkie, dodać sól i pieprz do smaku.
Zupę zmiksować, dodać ser.
Na talerzu zupę skropić olejem z pestek dyni.
![Zdjęcie: Zupa pietruszkowo-gruszkowa z Camembertem Zdjęcie - Zupa pietruszkowo-gruszkowa z Camembertem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/437486.jpeg)