Zupa jarzynowa z trzema serami

Zupa jarzynowa z trzema serami

Zdjęcie - Zupa jarzynowa z trzema serami... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo aromatyczna i odżywcza zupa jarzynowa z dodatkiem świeżych ziół , kiełków fasoli mung oraz serów, które dzięki gorącej zupie zaczynają się topić i są lekko ciągnące - dodają fajnego aromatu. A kiełki nie dość  że są zdrowe to jeszcze fajnie chrupią w połączeniu z zupą i serami. Polecam 

  • 3 litry ugotowanego wywaru
  • 5 ziemniaków 
  • 4 marchewki
  • 1 por (biała część)
  • 1 kalarepa
  • 1 brokuł
  • 1/2 kalafiora
  • garść zielonej  fasoli
  • mieszanka świeżych ziół ( rozmaryn,tymianek,oregano)
  • zielony koperek
  • kilka ząbków czosnku
  • mały kawałek imbiru 
  • kiełki fasoli mung

po małym kawałku 

Do dużego garnka wlać wywar , ziemniaki i marchew, kalarepę obrać umyć, pokroić w mniejszą kostkę - wrzucić do garnka. Wstawić na mały ogień dodać soli , w międzyczasie pokroić w plasterki por - przełożyć do wywaru. Brokuły i kalafior podzielić na mniejsze różyczki, imbir obrać ze skóry i zetrzeć do zupy. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać resztę warzyw i ziół. Gotować aż warzywa będą miękkie, na końcu doprawić solą i pieprzem dodać ząbki czosnku i jeszcze chwilę pogotować. Ugotowaną zupę przełożyć do miseczek do każdej dodać po garści kiełków i odrobinę posiekanych ziół oraz pokruszonych serów - podawać natychmiast.

podawać natychmiast.

Smacznego 

Wydrukuj przepis

 

Zdjęcie - Zupa jarzynowa z trzema serami... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Zupa jarzynowa z trzema serami... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Zupa jarzynowa z trzema serami... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów