Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo

Zdjęcie - Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 kg polskich pomidorów
  • Ocet winny jabłkowy
  • Sól
  • Cukier
  • Czarny pieprz
  • Olej Kujawski 3 Ziarna
  • 1 opakowanie Tortilli, pity
  • Sól gruboziarnista
  • Rozmaryn świeży
Przygotowanie

Pomidory pozbaw szypułek i zmiksuj na krem, dodaj olej Kujawski, ocet winny jabłkowy. Dopraw solą, szczyptą cukru i pieprzem. Placki tortilli pokrój w grubsze paski, posmaruj olejem i posyp solą, świeżo mielonym pieprzem, siekanym rozmarynem. Kawałki tortilli ułóż na pergaminie. Wypiekaj, aż brzegi staną się przyrumienione. Pittę rozerwij i postępuj identycznie jak z tortillą.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy