Ziemniaki z patelni smażone z czosnkiem, chili i curry
Ziemniaki z patelni.
Ziemniaki z patelni
Prosty i pyszny przepis na ziemniaki z patelni smażone z czosnkiem, chili i pietruszką. Takie ziemniaki to świetny dodatek do obiadu.
- prosty przepis, który przygotujesz dosłownie w mgnieniu oka
- nie ma tu skomplikowanych składników, a wszystko, co potrzebne jest niedrogie i łatwo dostępne
- 500g ziemniaków, obranych, umytych i pokrojonych w małą kostkę
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżeczki żółtej pasty curry (może być też w proszku)
- 1/2 - 1 papryczka chili, posiekana, bez nasionek
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz mielony i sok z cytryny do smaku
- posiekana natka pietruszki
Ziemniaki z patelni
Krok 1.
- Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać na średnim ogniu oliwę, dodać czosnek, curry oraz chili - smażyć, aż składniki zaczną ładnie pachnieć (około 1 minutę). Następnie dodać ziemniaki, przyprawić solą oraz pieprzem i smażyć, aż ziemniaki będą miękkie w środku a z wierzchu chrupiące. Gotowe ziemniaki z patelni posypać natką pietruszki i skropić sokiem z cytryny.
Mam nadzieję, że przepis na smażone ziemniaki z patelni spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :)
Miłego gotowania!