Zero Waste w garnku czyli Zupa kapuściano-pomidorowa
przepis:
resztki kapusty, która została po kiszeniu (głąb z przyległościami)
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oleju
1 łyżeczka kminku
1 liść laurowy
3 kulki ziela angielskie
chili, pieprz, sól do smaku
750 ml wody
Kapustę pokroić.
W garnku rozgrzać olej, dodać kapustę i chwilę ją posmażać.
Do kapusty wlać wodę, dodać sól i przyprawy. Gotować aż kapusta zmięknie.
Zupę rozdrobnić blenderem, dodać przecier pomidorowy i zagotować ponownie.
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oleju
1 łyżeczka kminku
1 liść laurowy
3 kulki ziela angielskie
chili, pieprz, sól do smaku
750 ml wody
Kapustę pokroić.
W garnku rozgrzać olej, dodać kapustę i chwilę ją posmażać.
Do kapusty wlać wodę, dodać sól i przyprawy. Gotować aż kapusta zmięknie.
Zupę rozdrobnić blenderem, dodać przecier pomidorowy i zagotować ponownie.