Zapiekanka z kapusty pekińskiej i karkówki

Zapiekanka z kapusty pekińskiej i  karkówki

 

 

 

 

Zdjęcie - Zapiekanka z kapusty pekińskiej i  karkówki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

składniki:

kapusta pekińska

50 dag karkówki

1 cebula

1 torebka ryżu

sól

pieprz

sos pomidorowy


Mięso pokroić w kostkę, zmielić z cebulą. Wsypać jedną saszetkę ryżu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Liście kapusty umyć, odkroić "zdrewniałe" końce. W naczyniu żaroodpornym ułożyć w/g kolejności:

-warstwę liści

-masę mięsną

-warstwę liści

-masę mięsną

-warstwę liści.

Polać sosem pomidorowym i wstawić do piekarnika. Piec około 50 minut w 180 st.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Zapiekanka z kapusty pekińskiej i  karkówki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów