Zapiekane naleśniki z parówkami i warzywami

Zapiekane naleśniki z parówkami i warzywami

Gdy się rozpędzicie i nasmażycie za dużo naleśników to mam dla Was propozycję jak je spożytkować na smaczny i szybki obiad. Ciekawi? To zapraszam niżej po szczegóły ;)


Zdjęcie - Zapiekane naleśniki z parówkami i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na ok. 3-4 porcje:
  • 5 naleśników (usmażonych wg własnego sprawdzonego przepisu lub przepisu, który znajdziecie tutaj)
  • 5 parówek dobrej jakości
  • 750 g mrożonych warzyw: brokuł, kalafior i mini marchewki
  • ok. 80 g żółtego sera
  • sól, pieprz

Parówki ugotować. W jeden naleśnik zawinąć jedną parówkę, a każdy powstały rulon pokroić na cztery równe części. Mrożone warzywa wrzucić na delikatnie natłuszczoną i rozgrzaną patelnię, smażyć pod przykryciem, aż zaczną mięknąć. Wtedy doprawić solą i pieprzem do smaku, przemieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Po środku naczynia poukładać pionowo naleśniki. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut. W tym czasie zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach, posypać nim naleśniki i piec jeszcze ok. 5-7 minuta, aż się rozpuści. Podawać na ciepło.

Zdjęcie - Zapiekane naleśniki z parówkami i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów