Wytrawne ciasteczka z farszem z kapusty
Proste ciasteczka z wykorzystaniem ciasta francuskiego, użyłam ciasta gotowego - bo to jest naprawdę dobre i nie ma potrzeby bawić się w robienie francuza w domu. Do tego farsz z kapusty kiszonej z koperkiem .
Smakują na ciepło i zimno.
Wytrawne ciasteczka z farszem z kapusty
Składniki:
ciasto francuskie
1 szklanka kapusty kiszonej
świeży koperek
sól morska
masło klarowane
pieprz kolorowy
czosnek ok 2 ząbki
liść laurowy 1szt
ziele angielskie 1 szt
cebula 1szt
Cebule i czosnek obieramy z łupiny. Siekamy drobno.
Kapustę lekko odciskamy i gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek z cebulka . dodajemy obgotowana kapustę . Mieszamy i smażymy ok 5 min. doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany świeży koperek.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środek nakładamy troszkę kapusty i zamykamy lekko rogi do środka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 15 min.