Wrapy z tuńczykiem i warzywami
![Wrapy z tuńczykiem i warzywami](/obrazek/duze/wrapy-z-tunczykiem-i-warzywami-478426.jpeg)
![Zdjęcie: Wrapy z tuńczykiem i warzywami Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/478426.jpeg)
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120 g po odcieku)
- 1 czerwona papryka
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżki łuskanego słonecznika
- 1 łyżka oleju Vita rzepakowego z dodatkiem lnianki
- 150 g naturalnego serka kanapkowego
- 40 g kukurydzy konserwowej (waga po odcieku)
- sól
- pieprz do smaku
- 2 pszenne tortille
- 1 miniaturowa sałata rzymska
![Zdjęcie: Wrapy z tuńczykiem i warzywami Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/478427.jpeg)
Przygotowanie:
Krok 1
Paprykę umyj i pokrój w niedużą kostkę. Cebulę i szczypior drobno posiekaj. Tuńczyka i kukurydzę odcedź.
![Zdjęcie: Wrapy z tuńczykiem i warzywami Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/478424.jpeg)
Krok 2
Odsączonego tuńczyka przełóż do miski, dodaj pokrojone warzywa: paprykę, cebulę, szczypior i pestki słonecznika. Wlej łyżkę oleju rzepakowego Vita z dodatkiem lnianki i wymieszaj. Dodaj serek kanapkowy i odsączoną kukurydzę. Dopraw masę do smaku solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Wymieszaj do połączenia.
![Zdjęcie: Wrapy z tuńczykiem i warzywami Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/478423.jpeg)
Krok 3
Na każdym placku rozsmaruj ¼ nadzienia z tuńczyka, przykryj farsz 2 liśćmi sałaty, a następnie zwiń ciasno, formując wrapy. Gotowe roladki przekrój ostrym nożem na pół.
![Zdjęcie: Wrapy z tuńczykiem i warzywami Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/478425.jpeg)
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Okazja: przekąska, kolacja
Poziom trudności: bardzo łatwe
![Zdjęcie: Wrapy z tuńczykiem i warzywami Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/478422.jpeg)