Wrapy naleśnikowe z warzywami i dipem orzechowym

Wrapy naleśnikowe z warzywami i dipem orzechowym

Zdjęcie - Wrapy naleśnikowe z warzywami i dipem orzechowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Wrapy naleśnikowe z warzywami i dipem orzechowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki naleśniki:

  • 200 ml mleka
  • 120 g mąki pszennej
  • 30 ml oleju Oliwier
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli

wrapy:

  • 200 g szparagów
  • 200 g ogórka
  • 150 g marchewki
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 20 ml oleju Oliwier
  • 20 g masła orzechowego
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Z podanych składników miksujemy ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 10 minut, a następnie smażymy naleśniki.

Szparagi podsmażamy na patelni skropionej Oliwierem.

Marchewkę i ogórek kroimy w cienkie słupki.

Na każdym naleśniku układamy po 2-3 listki sałaty oraz po porcji pokrojonych warzyw i szparagi. Zawijamy dość ściśle jak wrapy.

Jogurt mieszamy z masłem orzechowym i olejem. 

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy z wrapami jako dip.

 

Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów