Wegańskie babeczki z pekanami, jagodami goji i żurawiną
Wegańskie babeczki inspirowane przepisem z tej strony .
Składniki na 9 babeczek:
Piekarnik nagrzej do 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier. Dobrze wymieszaj. W osobnym naczyniu połącz mleko, jabłkowy sos, kokosowy olej. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj (jeżeli masa będzie zbyt sucha dodaj mleka). Na koniec wmieszaj orzechy i suszone owoce. Surowe ciasto przełóż do papilotek.
Przygotuj posypkę. Wymieszaj razem:
Wydrukuj przepis
Składniki na 9 babeczek:
- 265g mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 60g cukru palmowego
- 110 ml mleka kokosowego
- 100 ml sosu jabłkowego (lub tartego jabłuszka dla niemowląt)
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 40g posiekanych pekanów
- 60g posiekanej suszonej żurawiny
- garść posiekanych jagód goji
Piekarnik nagrzej do 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier. Dobrze wymieszaj. W osobnym naczyniu połącz mleko, jabłkowy sos, kokosowy olej. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj (jeżeli masa będzie zbyt sucha dodaj mleka). Na koniec wmieszaj orzechy i suszone owoce. Surowe ciasto przełóż do papilotek.
Przygotuj posypkę. Wymieszaj razem:
- ćwierć szklanki płatków owsianych
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka cynamonu
- 2 łyżki kokosowego cukru
Wydrukuj przepis