Warzywa zapiekane z gorgonzolą

Warzywa zapiekane z gorgonzolą

Ostatnio na jedliśmy włoski obiad a jedną z przystawek były zapiekane warzywa z gorgonzolą. Pyszne…

Zdjęcie - Warzywa zapiekane z gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Warzywa zapiekane z gorgonzolą

  • 1 bakłażan ( nie duży )
  • 1 biała cebula
  • 1 cukinia ( mała )
  • 1 pomidor
  • 1/2 opakowania gorgonzoli
  • 1 łyżka oliwy
  • świeżo zmielony pieprz

Bakłażana, cukinię, cebulę, pomidora kroimy w plastry. W naczyniu do zapiekania układamy warzywa, co jakiś czas przekładając serem. Całość skrapiamy oliwą i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 20 minut, aż ser się roztopi a bakłażan będzie lekko przyrumieniony. Podawać gorące.

Zdjęcie - Warzywa zapiekane z gorgonzolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów