Warzywa i mintaj z pary z masełkiem czosnkowym
Warzywa i mintaj z pary z masełkiem czosnkowym ,kolacja lekka i pyszna
składniki
1 garść fasolka szparagowa,
2 filet mintaj,
5 szt dymka,
5 szt marchewka młoda,
Sól,
czosnek granulowany,
masło,
koperek
Fasolkę szparagową obieramy ,myjemy odcinamy końce. Gotujemy na parze . Marchewkę młoda dobrze myjemy gotujemy na parze . Dymkę myjemy obieramy i gotujemy na parze . Mintaja solimy kropimy cytryna gotujemy na parze . Na talerzu układamy ugotowane warzywa na nich kawałki ryby . Rozpuszczamy masło solimy i dodajemy czosnek granulowany mieszamy i polewamy masełkiem danie. Ozdabiamy koperkiem .
składniki
1 garść fasolka szparagowa,
2 filet mintaj,
5 szt dymka,
5 szt marchewka młoda,
Sól,
czosnek granulowany,
masło,
koperek
Fasolkę szparagową obieramy ,myjemy odcinamy końce. Gotujemy na parze . Marchewkę młoda dobrze myjemy gotujemy na parze . Dymkę myjemy obieramy i gotujemy na parze . Mintaja solimy kropimy cytryna gotujemy na parze . Na talerzu układamy ugotowane warzywa na nich kawałki ryby . Rozpuszczamy masło solimy i dodajemy czosnek granulowany mieszamy i polewamy masełkiem danie. Ozdabiamy koperkiem .