Udka z kurczaka z grilla, w marynacie z kolendrą

Udka z kurczaka z grilla, w marynacie z kolendrą

Udka z kurczaka z grilla, uwielbiam. Ostatnio wymyśliłam do nich marynatę. Marynatę prostą, a dającą eksplozję smaków i aromatów.

Zdjęcie - Udka z kurczaka z grilla, w marynacie z kolendrą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Udka z kurczaka z grilla

  • 2 pęczki kolendry
  • 1 limonka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cm kawałek imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu.
  • 0,5 szklanki oleju

Kolendrę drobno posiekać. Limonkę sparzyć gorącą wodą, skórkę z limonki zetrzeć na tarce. Sok z limonki wycisnąć do blendera, dodać obrany ząbek czosnku, dodać drobno pokrojony imbir, sos sojowy i miód – wszystko porządnie zblendować. Blendując co chwilę dodawać olej, wymieszać z kolendrą.

Część marynaty odlać do miseczki. W pozostałej marynacie zamarynować udka z kurczaka. Odstawić na conajmniej 2 godziny do lodówki. Potem grillujemy udka na rozgrzanym grillu.

Zdjęcie - Udka z kurczaka z grilla, w marynacie z kolendrą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Odstawioną część marynaty podajemy wraz z grilowanymi udkami. Mniam !

Zdjęcie - Udka z kurczaka z grilla, w marynacie z kolendrą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów