Udka duszone w kapuście -obiad jednogarnkowy

Udka duszone w kapuście -obiad jednogarnkowy

Kiedy czasu brak a obiad musi być ponieważ głodny mąż już kroczy z pracy do domu nic prostszego - a jak zostanie mamy kolację .


Udka duszone w kapuście

składniki

1 kg udka,
1/2 głowy kapusty,
2 cebule
2 kostki wołowe Winiary
2 ząbki czosnek,
2 łyżki olej,
Przyprawa do kurczaka - pikantna,
przyprawa do bigosu
1 łyżka mąki

Udka od kurczaka myjemy osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Udka smażymy na oleju. Gdy udka zrobią się złociste dodajemy wyciśnięty czosnek i pokrojona w kosteczkę cebulę. Smażymy jeszcze kilka chwil. Białą kapustę kroimy w paseczki i dodajemy do kurczaka. Mieszamy. Zalewamy bulionem wołowym. Dusimy do miękkości.Doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą do bigosu. Można lekko zaciągnąć mąką. Posypujemy natka pietruszki .


Zdjęcie - Udka duszone w kapuście -obiad jenogarnkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów