Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką
Składniki:
- 250 g chudego twarogu
- 2 łyżki ulubionych świeżych ziół (np. natka pietruszki, bazylia, oregano) lub 1/2 łyżeczki suszonych
- ½ czerwonej cebuli
- 2 łyżki oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
- ½ łyżeczki nasion czarnuszki
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka ulubionych kiełków do posypania
Przygotowanie:
Krok 1
Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Zioła drobno posiekaj, cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
W małej miseczce połącz zioła i olej Kujawski Len + Czarnuszka tłoczony na zimno.
Krok 3
Do twarogu dodaj olej i cebulę. Dopraw pastę do smaku solą i pieprzem.
Pastę serową podawaj posypaną kiełkami, pestkami dyni i czarnuszką.
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe
Okazja: śniadanie