Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką

Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką
Zdjęcie - Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 250 g chudego twarogu
  • 2 łyżki ulubionych świeżych ziół (np. natka pietruszki, bazylia, oregano) lub 1/2 łyżeczki suszonych
  • ½ czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
  • ½ łyżeczki nasion czarnuszki
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka ulubionych kiełków do posypania
Zdjęcie - Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Zioła drobno posiekaj, cebulę pokrój w kostkę.

Zdjęcie - Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

W małej miseczce połącz zioła i olej Kujawski Len + Czarnuszka tłoczony na zimno.

Zdjęcie - Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Do twarogu dodaj olej i cebulę. Dopraw pastę do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcie - Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pastę serową podawaj posypaną kiełkami, pestkami dyni i czarnuszką.

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 15 minut

Poziom trudności: łatwe

Okazja: śniadanie

Zdjęcie - Twaróg z olejem lnianym i czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów