Trzy sery - sałatka z ogórkiem i chorizo
Składniki
- 70 g wędzonego oscypka
- 70 g sera pleśniowego Lazur
- 70 g ser typu feta
- 70 g kiełbasy chorizo
- 2 ogórki zielone
- 2 łyżki oleju Oliwier
- 1 łyżka żurawiny do mięs i serów
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka świeżego tymianku
- kolorowy pieprz
- sól
Przygotowanie
Umyj ogórki i za pomocą skrobaczki do warzyw pokrój wzdłuż na cienkie paski. Sery pokrój w kostkę, chorizo w plastry. Ułóż całość na talerzu.
Oliwiera arachidowo-rzepakowego wymieszaj z żurawiną, sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę i posyp świeżym tymiankiem.