Tosty z jajkiem i awokado

Tosty z jajkiem i awokado

Zdjęcie - Tosty z jajkiem i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas gotowania: 10 minut

Nie znam lepszego zestawu śniadaniowego niż jajko i awokado. Jajko może być w każdej postaci, czy to sadzone, czy ugotowane na twardo, awokado najlepiej w formie quacamole ewentualnie w plasterkach. Pamiętajcie tylko, że awokado  musi być odpowiednio miękkie, wtedy można wiele z niego wyczarować.

Składniki

Instrukcje

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na plasterki. Awokado wydrążyć ze skórki, rozgnieść widelcem. Dodać czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny. Wymieszać.  Na jednej kromce chleba tostowego rozsmarować odrobinę pasty z awokado, ułożyć plasterki jajka, przyłożyć drugą kromką. Opiekać kilka minut w opiekaczu.

Zdjęcie - Tosty z jajkiem i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów