Tiramisu z czarnymi porzeczkami

Tiramisu z czarnymi porzeczkami
przepis:

6 podłużnych biszkoptów

200 g czarnej porzeczki

3 łyżki cukru pudru

250 g serka mascarpone

150 ml jogurtu naturalnego

1 łyżka kakao

20 ml herbaty

20 ml spirytusu

Porzeczki opłukać i osuszyć, usunąć z nich ogonki.

Część owoców odłożyć do dekoracji.

Pozostałe owoce zmiksować z cukrem pudrem.

4 łyżki musu odłożyć.

Resztę musu dodać do mascarpone i jogurtu. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Biszkopty skropić herbatą ze spirytusem.

3 biszkopty ułożyć obok siebie na talerzu. Na nich rozłożyć mus z porzeczek i cukru, a następnie mus z mascarpone.

Ponownie ułożyć kolejne 3 biszkopty, mus czarnej porzeczki i mus z mascarpone.

Tiramisu posypać kakao i ozdobić czarnymi porzeczkami.

Zdjęcie - Tiramisu z czarnymi porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tiramisu z czarnymi porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów