Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Ciągnę temat dalej mój kochany łosoś teraz w roli głównej z siekanym jajkiem i ogórkiem .


Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

składniki


20 dag łososia
2 jajka
3 szt ogórek zielony
olej rzepakowy
Sól morska
pieprz czarny mielony
sok z cytryny
suszone pomidory z bazylią

Łososia surowego myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie ostrym nożem siekamy. Solimy doprawiamy pieprzem i olejem. Mieszamy dobrze. Dodajemy sok z cytryny do smaku mieszamy i wstawiamy do lodówki. Jajka gotujemy na twardo-obieramy siekamy solimy i kropimy olejem. Mieszamy odstawiamy do lodówki. Ogórki zielone obieramy i siekamy drobno , solimy , kropimy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki. Za pomocą obręczy układamy warstwy -najpierw łosoś potem jajko , ogórek i znów łosoś. Posypujemy suszonymi pomidorami z bazylia.

Zdjęcie - Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów