Tarta z jagodami i kokosową bezą

Tarta z jagodami i kokosową bezą
Zdjęcie - Tarta z jagodami i kokosową bezą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 75
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 50minuty

Jagody opanowały moją kuchnię a przecież lato to także inne owoce. Wczoraj zaopatrzyłam się w wiśnie, maliny i porzeczki ale dzisiaj jeszcze propozycja jagodowa. Krucha tarta z owocami  i bezą kokosową to doskonałe ciasto na weekend. Zamiast jagód można oczywiście użyć każdych innych owoców.

Składniki Instrukcje

Zimne masło posiekać z mąką i cukrem, aż powstanie kruszonka. Dodać żółtka i wyrobić gładkie ciasto. Formę na tarty o śr. 21 cm wysmarować i wyłożyć je ciastem, również boki. Wstawić do lodówki na 2 godź. Po tym czasie obciążyć  ciasto fasolą i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min. Na podpieczony spód wsypać jagody. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec dodajć cukier i wiórki kokosowe. Na jagodach ułożyć pianę i wstawić do piekarnika na kolejne 25 - 30 min.

Smacznego:)

Zdjęcie - Tarta z jagodami i kokosową bezą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów