Szybkie hot dogi - Zakręcony wege obiad
Domowy fastfood, prosty do zrobienia z użyciem kupnych półproduktów ;) Bo kto nie lubi zjeść czasami bułki z parówką na ciepło? :D
Składnik:
- 4 bułki do hot dogów,
- 4 parówki sojowe (użyłam wędzonych),
- 2 duże listki sałaty lodowej,
- 4 plastry zielonego ogórka (trochę krótszych od bułek),
- 8 plastrów ogórka konserwowego lub kanapkowego (np. takich)
- pół dużej cebuli,
- majonez sojowy,
- keczup,
- musztarda.
Wykonanie:
Zamiast bułek do hot dogów można użyć bagietki (pamiętajcie o sprawdzeniu składów), jeśli kupujecie bułki to do tych lepiej jest wziąć te nacięte a nie z dziurką :) Bułki podgrzewamy w piekarniku, tak żeby się zrobiły chrupkie, w tym samym czasie grzejemy parówki (można również w pierniku lub w wodzie (pamiętajcie, że w piekarniku będzie dłużej).
Bułkę smarujemy w środku po obu stronach musztardą, układamy na niej połowę liścia sałaty (można też cały) po obu stronach układamy plastry ogórków, smarujemy je majonezem, kładziemy na środku podgrzaną parówkę, pomiędzy nią a ogórkami układamy plastry cebuli, na wierzchu polewamy parówkę keczupem.
Zjadamy szybko dopóki jest ciepłe :)
Smacznego!!!