Szybki obiad – pierś z kurczaka z warzywami i curry
Szybki obiad, bo upał na zewnątrz i stać przy kuchni się nie chce. A jeść trzeba ;)
Pierś z kurczaka z cukinia
- 1 pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 1 mała cukinia
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka pasty z ostrej papryki ( lub pół małej suszonej papryczki chilli)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski dodajemy curry oraz pastę z papryki, mieszamy i odstawiamy.
Cukinię kroimy w słupki, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy cebulę i czosnek, zdejmujemy z patelni i na tej patelni podsmażamy pierś z kurczaka w przyprawach, podlewamy to ok. pół szklanki wody, przykrywamy pokrywką na 5 minut, dodajemy warzywa wcześniej przygotowane oraz cukinię, przykrywamy pokrywką, wszystko się lekko udusi na koniec dodajemy imbir. Mieszamy i gotowe.
Smacznego !