Szybka tarta z pomidorami na cieście francuskim z fetą

Szybka tarta z pomidorami na cieście francuskim z fetą


Zdjęcie - Szybka tarta z pomidorami na cieście francuskim z fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiPlastry pomidorów posmarowane oliwą z czosnkiem, zapieczone na francuskim cieście z fetą i ziołami. To danie wegetariańskie jest tak pyszne, że nie powstydziłabym się częstować gości. Ciasto francuskie gotowe, ale szukajcie tego, gdzie producent wykorzystał masło! Margarynie mówię NIE ;)

Dla 4 osób

20 minut

4 kawałki ciasta francuskiego z masłem!

4 pomidory

2 łyżki oliwy z oliwek

ząbek czosnku

sól i pieprz lub papryczka chili w płatkach

oregano, bazylia, natka

1/2 opakowania fety

Piekarnik nagrzewamy na 210 stopni C

Czosnek przyciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy płaty ciasta. Pomidora kroimy w plastry. Układamy na cieście i smarujemy oliwą z czosnkiem. Posypujemy ziołami, sola i pieprzem lub papryczką chili. Pieczemy 15 minut. Na ostatnie 5 minut posypujemy fetą i dalej zapiekamy z serem.

Kategorie przepisów