Szpinak zasmażany z jajkiem
Za mało kategorii mam w blogu:))) Aż sie boję, gdzie dzisiejszą notkę mam wstawić aby nie popełnić kolejnej gafy. Ostatnie strapaczki wpisałam do dań bezmięsnych. Od razu prostuję, że można rownież robić i bez boczku a zastąpić tylko większą ilością cebuli. No baaa ale na zdjęciu jest boczek;))) Cklwow specjalnie dla ciebie coś zielonego. Nie przez wszystkich lubiany ale z czosnkiem zupełnie inaczej smakuje.
Szpinak zasmażany z jajkiem
100 dag szpinaku
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 jajka
pieprz, sól do smaku
3 łyżki oleju
Szpinak opłukać, obciąć korzonki i wrzucić do gotującej, osolonej wody. Gotować okolo 10 minut a następnie odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na rozgrzany tłuszcz włożyć cebulę i szpinak. Doprawić solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Gdy cebulka będzie lekko zrumieniona wbić jajka. Całość wymieszać i podpiec.