Szpinak baby z sosem balsamicznym jajkiem i żurawiną
Szpinak jest ceniony jako bogate źródło witamin, białka, błonnika, karotenoidów i soli mineralnych.
Zima korzystam z szpinaku baby - małych liści kupowanych w woreczkach.
Jest bardzo smaczny i często gości w mojej kuchni.
Dziś lekka zdrowa sałatka z jego udziałem.
Szpinak baby z sosem balsamicznym jajkiem i żurawiną
składniki
sos balsamiczny
2 jajka
4 kulki rzodkiewki
3 łyżki żurawiny suszonej
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
szpinak świeży
Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Układamy liście szpinaku na talerzach. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ,zimne obieramy i kroimy w kawałki dodajemy do szpinaku. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kawałki. Do sałatki dodajemy żurawinę. Całość solimy solą morską i doprawiamy pieprzem kolorowy świeżo mielonym. Sałatkę polewamy sosem balsamicznym .
Zima korzystam z szpinaku baby - małych liści kupowanych w woreczkach.
Jest bardzo smaczny i często gości w mojej kuchni.
Dziś lekka zdrowa sałatka z jego udziałem.
Szpinak baby z sosem balsamicznym jajkiem i żurawiną
składniki
sos balsamiczny
2 jajka
4 kulki rzodkiewki
3 łyżki żurawiny suszonej
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
szpinak świeży
Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Układamy liście szpinaku na talerzach. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ,zimne obieramy i kroimy w kawałki dodajemy do szpinaku. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kawałki. Do sałatki dodajemy żurawinę. Całość solimy solą morską i doprawiamy pieprzem kolorowy świeżo mielonym. Sałatkę polewamy sosem balsamicznym .