Szaszłyki ze złotej kiełbasy z warzywami i tymiankiem
Kolejny majowy weekend przed nami, Wami i Nimi ;)
Ja nie zważając na pogodę postanowiłam korzystać z każdego wolnego dnia, spędzać go z moimi chłopakami, wspólnie zasiadać do stołu, wspólnie szykować grilla.
Dziś pokazuję prosty ale jakże pyszny sposób na podanie kiełbasy - szaszłyki, dzięki którym przemycamy warzywa i pokazujemy, że takie z grilla są naprawdę warte schrupania.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego ;)
Ja nie zważając na pogodę postanowiłam korzystać z każdego wolnego dnia, spędzać go z moimi chłopakami, wspólnie zasiadać do stołu, wspólnie szykować grilla.
Dziś pokazuję prosty ale jakże pyszny sposób na podanie kiełbasy - szaszłyki, dzięki którym przemycamy warzywa i pokazujemy, że takie z grilla są naprawdę warte schrupania.
Składniki:
- 5 złotych kiełbasek
- 1 mała cukinia
- 2 czerwone cebule
- kilka młodych cebulek dymek
- 6-8 pomidorków cherry
- świeży tymianek
- świeżo zmielony pieprz czarny
- 2 łyżeczki oliwy extra virgin
Przygotowanie:
- kiełbasę pokroić na 1,5-2 cm plastry
- cukinię umyć i pokroić na 0,5 cm plasterki, czerwoną cebulę obrać i na 4-ry, pomidorki umyć, osuszyć
- na szaszłykowe patyczki nabijamy na przemian kiełbasę i warzywo
- układamy nasze szaszłyki na grillu, kiedy już delikatnie się zrumienią, dodajemy pomiędzy szaszłyki gałązki świeżego tymianku i delikatnie polewamy warzywa oliwą, pieczemy je do uzyskania ulubionego stopnia wypieczenia
- podajemy z chrupiącym pieczywem czosnkowym i ulubionym ketchupem
Smacznego ;)