Szaszłyki ze złotej kiełbasy z warzywami i tymiankiem

Szaszłyki ze złotej kiełbasy z warzywami i tymiankiem
Kolejny majowy weekend przed nami, Wami i Nimi ;)
Ja nie zważając na pogodę postanowiłam korzystać z każdego wolnego dnia, spędzać go z moimi chłopakami, wspólnie zasiadać do stołu, wspólnie szykować grilla.
Dziś pokazuję prosty ale jakże pyszny sposób na podanie kiełbasy - szaszłyki, dzięki którym przemycamy warzywa i pokazujemy, że takie z grilla są naprawdę warte schrupania.

Zdjęcie - Szaszłyki ze złotej kiełbasy z warzywami i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
  • 5 złotych kiełbasek
  • 1 mała cukinia
  • 2 czerwone cebule
  • kilka młodych cebulek dymek
  • 6-8 pomidorków cherry
  • świeży tymianek
  • świeżo zmielony pieprz czarny
  • 2 łyżeczki oliwy extra virgin

Przygotowanie:
  • kiełbasę pokroić na 1,5-2 cm plastry
  • cukinię umyć i pokroić na 0,5 cm plasterki, czerwoną cebulę obrać i na 4-ry, pomidorki umyć, osuszyć
  • na szaszłykowe patyczki nabijamy na przemian kiełbasę i warzywo
  • układamy nasze szaszłyki na grillu, kiedy już delikatnie się zrumienią, dodajemy pomiędzy szaszłyki gałązki świeżego tymianku i delikatnie polewamy warzywa oliwą, pieczemy je do uzyskania ulubionego stopnia wypieczenia

Zdjęcie - Szaszłyki ze złotej kiełbasy z warzywami i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • podajemy z chrupiącym pieczywem czosnkowym i ulubionym ketchupem
Zdjęcie - Szaszłyki ze złotej kiełbasy z warzywami i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego ;)

Kategorie przepisów