Szaszłyki drobiowe z ananasem i curry

Szaszłyki drobiowe z ananasem i  curry

Zdjęcie - Szaszłyki drobiowe z ananasem i  curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 składniki:

2 piersi drobiowe

1/2 ananasa

2 cebule

sól

curry

olej

Piersi drobiowe pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do miski, doprawić solą i curry, skropić olejem, wymieszać i odstawić do lodówki na około godzinę. W tym czasie przygotować ananasa. Obrać ze skóry, pokroić w plastry, wyciąć twardą część ananasa(środek) i pokroić w kwadraciki. Obraną cebulę pokroić w plastry. 

Wszystkie składniki nadziewać na długie patyczki aż do wyczerpania składników. Grillować z dwóch stron aż kurczak nabierze złocistego koloru.

 

Zdjęcie - Szaszłyki drobiowe z ananasem i  curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Szaszłyki drobiowe z ananasem i  curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów