Szaszłyczki drobiowe z harissą

Szaszłyczki drobiowe z harissą


Chicken with harissa
Zdjęcie - Szaszłyczki drobiowe z harissą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Szaszłyczki drobiowe z harissą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

1 pierś z kurczaka

2 szalotki

Marynata:

1 łyżeczka harissy

2 łyżki oleju sezamowego

świeży rozmaryn

pieprz sól

Wykonanie. Umytą, osuszoną pierś pokroić na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu. Na marynatę wymieszać harissę z olejem sezamowym i pieprzem. Mięso włożyć do marynaty, dodać rozmaryn i marynować 1 h. Szalotki obrać i pokroić ukośnie w 05-1 cm kawałki
Nabić na patyczki mięso i szalotki. Piec na dobrze rozgrzanej patelni grillowej 5 minut, obracając szaszłyczki.

Kategorie przepisów