Świeży koktajl ogórkowo-koperkowy
Świeży koktajl ogórkowo-koperkowy z nutką czosnkową
składniki
1 szklanka jogurt naturalny,
1 szkl kefir,
2 ząbki czosnek,
sól morska,
koperek,
2 szt ogórki gruntowe,
natka pietruszki
Jogurt i kefir mocno chłodzimy w lodówce. Ogórka dobrze myjemy ,jeżeli jest swojski i młody nie obieramy z skórki .Ogórki zakupione w sklepie obieramy z łupiny . Kroimy na kilka części wkładamy do malaksera. Miksujemy . Dodajemy posiekany koperek z 2 kawałki natki pietruszki i 2 małe wyciśnięte ząbki czosnku . Miksujemy. Dolewamy jogurt i kefir. Miksujemy . Doprawiamy sola morską
składniki
1 szklanka jogurt naturalny,
1 szkl kefir,
2 ząbki czosnek,
sól morska,
koperek,
2 szt ogórki gruntowe,
natka pietruszki
Jogurt i kefir mocno chłodzimy w lodówce. Ogórka dobrze myjemy ,jeżeli jest swojski i młody nie obieramy z skórki .Ogórki zakupione w sklepie obieramy z łupiny . Kroimy na kilka części wkładamy do malaksera. Miksujemy . Dodajemy posiekany koperek z 2 kawałki natki pietruszki i 2 małe wyciśnięte ząbki czosnku . Miksujemy. Dolewamy jogurt i kefir. Miksujemy . Doprawiamy sola morską