Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2 opakowania czosnkowego sosu sałatkowego
  • 1 średnia papryka czerwona
  • 1 średnia papryka żółta
  • 4 łyżki majonezu Hellmann's Babuni
  • 1 pęczek szczypiorku








Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Dzisiaj kolejna bardzo smaczna surówka dopełniająca dania obiadowe. Połączenie kapusty z kruchą papryką jest praktycznie samo w sobie skazane na sukces, ale dopełnione jeszcze sosem czosnkowym doskonale zaostrza i wzbogaca smak.

Kapustę pekińską oczyścić z wierzchnich liści i posiekać w wąskie paseczki. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.
W wysokiej szklance wymieszać sos z wodą i majonezem, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Pokrojone warzywa umieścić w misce i wymieszać. Sałatkę polać sosem 15 minut przed podaniem.

 Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów