Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II

Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II
Prawie rok temu, na blogu pojawił się przepis na surówkę z czerwonej kiszonej kapusty. Dzisiaj trochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy, więc polecam.

Zdjęcie - Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


składniki 2 porcje
ok 250 g kapusty czerwonej kiszonej
1 nieduża czerwona cebula
2- 3 łyżki posiekanego koperku
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka kaparów
1 duży ząbek czosnku, pokrojony w plasterki
papryka w płatkach do smaku
3 -4 łyżki oleju np kujawskiego czosnek+bazylia
1 łyżka octu balsamicznego - lub do smaku
sól
pieprz

przygotowanie

Zioła i cebulę posiekać. Kapustę, jeżeli jest taka potrzeba, pokroić drobniej. W misce wymieszać kapustę z ziołami, cebulą, kaparami, czosnkiem, dolać olej, ocet balsamiczny, sól i pieprz i płatki paprykowe do smaku. Smacznego!
Zdjęcie - Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów