Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów

Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów

Jeżeli lubicie suszone pomidory, to danie jest zdecydowanie dla Was. Ja je uwielbiam i zawsze mam w domu albo słoik pomidorów w zalewie, albo suche suszone pomidory. Takie spaghetti, wg przepisu z "Kuchni śródziemnomorskiej", można przygotować praktycznie w 15 minut, a jest bardzo pyszne i efektowne.

Składniki:

spaghetti w odpowiedniej ilości

słoik pomidorów w zalewie

50 g migdałów w płatkach

suszona pietruszka do posypania

Ugotuj spaghetti zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Pomidory z zalewą wrzuć do blendera, dodaj migdały, odkładając kilka płatków do dekoracji. Zmiksuj wszystko. Gotowy sos wymieszaj ze spaghetti, udekoruj migdałami, posyp pietruszką i podawaj.

Takie pesto można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni, pamiętając tylko, żeby na wierzchu utrzymywała się cienka warstwa oliwy.

Zdjęcie - Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów