Sola z sosie paprykowym ze szpinakiem

Sola z sosie paprykowym ze  szpinakiem
przepis:

 .

2 płaty soli

10 dag mrożonych liści szpinaku

0,5 papryki

cebula

1 łyżka tartego sera Grana Padano

sól, pieprz

0,5 szklanki bulionu warzywnego

0,5 szklanki śmietany 30 %

sok z cytryny

1 łyżka masła

1 łyżka oleju

 .

Rybę opłukać , osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem.

Paprykę i cebulę pokroić na drobną kostkę.

Olej rozgrzać w rondelku, zeszklić na nim cebulę, dodać paprykę i dusić razem ok. 5 min.

Następnie dolać bulion, dodać sól, pieprz i dusić jeszcze 5 min. Po tym czasie dodać śmietanę.

Resztę cebuli zeszklić na maśle, dodać szpinak, chwilę dusić. Doprawić solą i pieprzem.

W naczyniu żaroodpornym wyłożyć warstwę sosu paprykowego. Na nim ułożyć płaty soli, szpinak i posypać tartym serem.

Rybę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 C i zapiekać 20 min.

 .

Zdjęcie - Sola z sosie paprykowym ze  szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sola z sosie paprykowym ze  szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów