Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki

Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki

Zdjęcie - Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Czas upałów przed nami! Na ugaszenie pragnienia, korzystając z dobrodziejstw lata, proponuję zamiast tradycyjnej lemoniady sok z arbuza, czerwonej porzeczki i malin, schłodzony lodem. Pychota!

Składniki (na 4 porcje) :

¼ arbuza
10 dag czerwonej porzeczki
½ szklanki malin
mięta do dekoracji

Przygotowanie:

Arbuza kroimy na kawałki, wyjmujemy pestki i odcinamy zieloną skórkę. Porzeczki i maliny myjemy.


Przy pomocy wyciskarki lub sokowirówki (choć ta pierwsza zdecydowanie lepsza, my na razie odkrywamy jeje uroki:)) wyciskamy sok z owoców. Dodajemy kostki lodu i miętę do dekoracji.

Pijemy schłodzone! Lekko kwaskowaty smak orzeźwi nas w te upalne dni, a witaminy i minerały zostaną uzupełnione.

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji:

Zdjęcie - Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sok z arbuza, malin i czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów