Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem na kanapki

Dzień dobry wszystkim jak minęły Państwu święta ? Ja to się cieszę że jest już po a to tylko dlatego że nie koniecznie lubię obchodzenie świąt a po drugie człowiek naszykuje się tych dań a później jeść to już nie ma komu 😂. Z myślą o świętach miałam swoje kurczaki Brojler wszystko oczywiście poćwiartowane i pomrożone dodam że tych kurczaków miałam 10 sztuk, więc piersi było 20 sztuk ponieważ są po dwie w każdym z kurczaków no i pomyślałam co by tu zrobić pysznego z myślą o kanapkach aby chłopcy mieli co zjeść, schabowe to już nuda bo ile można jeść samych schabowych. Tak myślę, myślę i w końcu sama do siebie mówię : " piersi są czosnek uwielbiamy w każdej potrawie więc upiekę im taką pierś z czosnkiem w przyprawach i na kanapki jak znalazł ". W przygotowaniu takiej piersi nie ma nic trudnego wystarczą składniki oraz oczywiście sprawny piekarnik a teraz podam Wam przepis gdzie zapewne byście chcieli skorzystać 👇👇

- 1 kg piersi z kurczaka,
- 2 łyżki przyprawy do kurczaka,
- 3 duże ząbki czosnku,
- 3 łyżki oleju
Na początek wyjąć pierś z zamrażarki aby na spokojnie sama się odmroziła lub przygotować świeżą ze swojskiego kurczaka lub kupną oczyścić je z nabłonek a następnie ponacinać wzdłuż gdzie w powstałe nacięcia powkładać plasterki czosnku ( wszystko jest widoczne na zdjęciach ), po przygotowaniu piersi z czosnkiem przygotować papier do pieczenia i ułożyć na nim piersi natarte przyprawą do kurczaka z każdej ze stron oraz w nacięcia z czosnkiem a następnie polać je olejem. Następny krok to przygotowanie naczynia żaroodpornego lub dowolnej foremki i tak przygotowane piersi zawinąć w papier do pieczenia a następnie wraz z papierem zwinąć w folię i wkładając całość do naczynia w którym będziemy piekli mięso







