Smażone rafaello ( kokosowe kuleczki z migdałami )

Smażone rafaello ( kokosowe kuleczki z migdałami )

Zdjęcie - SMAŻONE RAFAELLO ( kokosowe kuleczki z migdałami ) - przepyszne! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak wiecie jestem ogromną , ale to ogromną wielbicielką słodkich kuleczek Rafaello.

Zajadając je ostatnio przy filmie wpadł mi do głowy pewien genialny pomysł!

A jak wpadł, to już na drugi dzień wzięłam się za jego realizację.

I oto jest!

Mam dla Was przepis na fantastyczne kuleczki Rafaello, ale w wersji smażonej. Z chrupiącym migdałkiem w środku … delikatne .. słodkie.

Idealne na imprezową przekąskę np. na Sylwestra!

Koniecznie wypróbujcie!

Takie domowe Rafaello z całą pewnością zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych!

 Zdjęcie - SMAŻONE RAFAELLO ( kokosowe kuleczki z migdałami ) - przepyszne! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( ok. 15 szt )

* ugotowana kasza manna – 1 szkl
* cukier – 4 łyżki
* jajko – 1 szt
* wiórki kokosowe – ok. 1 szkl
* płatki migdałów – 3 łyżki
* migdały – 15 szt
* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kaszę mannę gotujemy na gęsto, studzimy,

Do wystudzonej dodajemy jajko, połowę wiórków kokosowych i posiekane płatki migdałów – dokładnie mieszamy.

Z masy formujemy kuleczki, do każdej wkładamy obrany ze skórki migdał i obtaczamy w pozostałych wiórkach.

Przygotowane odkładamy na ok. 20 minut do lodówki.

Po ty czasie smażymy na głębokim oleju na złoto.

Smacznego!

Zdjęcie - SMAŻONE RAFAELLO ( kokosowe kuleczki z migdałami ) - przepyszne! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów