Smażona flądra. Lepsza niż z nadmorskiej smażalni :)
![Smażona flądra. Lepsza niż z nadmorskiej smażalni :)](/obrazek/duze/smazona-fladra-lepsza-niz-z-nadmorskiej-smazalni--332966.jpeg)
![Zdjęcie: Smażona flądra. Lepsza niż z nadmorskiej smażalni :) Zdjęcie - Smażona flądra. Lepsza niż z nadmorskiej smażalni :) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/332966.jpeg)
![Zdjęcie: Smażona flądra. Lepsza niż z nadmorskiej smażalni :) Zdjęcie - Smażona flądra. Lepsza niż z nadmorskiej smażalni :) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/332967.jpeg)
Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości tuszki flądry (bez głowy)
sól i pieprz do smaku
3-4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
olej lub masło do smażenia (najlepiej pół na pół) w takiej ilości, żeby dno patelni było pokryte tłuszczem
Ryby umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Paprykę wymieszać z mąką. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Tuż przed smażeniem każdą tuszkę panierować w mące, strzepując jej nadmiar. Układać na rozgrzanej patelni niezbyt gęsto (maks. 2 na raz).Smażyć do zrumienienia.
Smacznego!