Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem

Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem
Zdjęcie - Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 4 płaty marynowanego śledzia
  • Łyżka miodu akacjowego
  • Łyżka octu jabłkowego
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
  • Łyżka koperku
  • Śmietana gęsta, kwaśna
  • Olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
na placki ziemniaczane:
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki oleju Kujawskiego 3 ziarna
  • Rozmaryn
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz
dodatki:
  • 2 ogórki małosolne
  • Kilka grzybów marynowanych
  • Czerwona cebula
Przygotowanie

Miód, ocet, musztardę utrzyj. Powoli dodaj olej Kujawski z pomidorami czosnkiem i bazylią. Na koniec dodaj śmietanę i posiekany koperek.


Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, a następnie w paski. Jak makaron domowy. Odciśnij z nich sok, połącz z olejem Kujawskim 3 ziarna, solą, rozmarynem,szczypiorkiem i pieprzem. Na rozgrzanej patelni smaż małe placki, z jednej i drugiej strony.


Dobrze zamarynowane śledzie podaj z sosem, ogórkami małosolnymi, czerwoną cebulą grzybami marynowanymi i plackiem ziemniaczanym. Smacznego.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów